A KŐBÁNYAI SPORTEGYESÜLETEK ÉS SPORTSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

HÍREI

Közgyűlési Meghívó - 2019. március 25-én 15.00 órai kezdettel várja tagszervezeteit a Kőbányai Sportszövetség…

a részleteket lásd a meghívóban ==>

megbízólevél ==>

Túrázz Velünk 2019 évben is!

Minden túrázó kedvű családot, gyermekeket, felnőtteket és nyugdíjasokat szeretettel és szakképzett túravezetővel vár programjaikra a Kőbányai Természetbarát Szakbizottság.

Elérhetőség és eseménynaptár hamarosan itt olvasható ==>

Diáktúrák ==>

A Turista és Természetjáró Információs Egyesület (TUTI)
Alapismereti és térképolvasási oktatást szervez 2019-ben is!

A 4 alkalom, 4 különböző témája itt olvasható ==>

2019. január 4-én Évértékelő ünnepséget szervezett a Fortuna Senior Szabadidő Sportegyesület a Kőbányai Sportszövetséggel közösen a kőbányán élő sportos életvitelű „szépkorú” nyugdíjas sporttársak részére.

Az eseményre 148 fő érkezett, a megnyitón Radványi Gábor alpolgármester méltatta sportos életmódjuk példaértékét és adta át a Kőbányai Önkormányzat vezetőinek jó kívánságait. A 2018. évi versenyek résztvevőinek díjátadója után, örömtáncbemutató, ajándéksorsolás, zene, tánc vette kezdetét. Az est fénypontját a Muzsikáló Kőbánya Egyesület Tutta-Forza zenekarának „Újévi koncert” főpróbája jelentette.

Fényképes beszámoló ==>

Családi Sportnappal zárult a Kőbányai Honvédelmi Sportnapok 2018. évi rendezvénysorozata.

November 18. vasárnap 11.00-15.00 óra között a TÜKER MSC Sporttelepén (1107 Budapest, Zágrábi út 8.) az egészséges életmód jegyében rendezte meg gyönyörű napsütésben a Kőbányai Sportszövetség a tizenkét féle sportágat felsorakoztató és kipróbálható sportnapját.

Bővebben az eseményről ==>

HONVÉDELMI DIÁKSPORTNAPPAL folytatódott 2018. november 16-án péntek délután 13.00-17.00 között a Kőbányai Honvédelmi Sportnapok rendezvénysorozata, amelynek a Széchenyi István Általános Iskola adott otthont

Képes összefoglaló és cikk ==>

Családi sportnapra hív a Kőbányai Sportszövetség

2018. november 18. vasárnap 11.00-15.00 TÜKER SC Sporttelepén

(megközelíthető a Bp., X., Somfa közi körforgalom felől)

Sok-sok ingyenes program és ajándék várja az idelátogató családokat,

lásd a részleteket… ==>

Honvédelmi Diáksportnapra hív a Kőbányai Sportszövetség!
2018. november 16-án 13.00-17.00 óra között a

Széchenyi István Általános Iskola tornatermében, (Újhegyi sétány 1-3) lőterén és sportudvarán várjuk az iskolai csapatokat sok-sok ajándék tornazsák és póló találhat gazdára. Válassz a programokból legalább ötöt… ==>

Kőbányai Honvédelmi Sportnapok
 a Kőbányai Sportszövetség Szervezésében!

Leírás: C:\Users\ICA\AppData\Local\Temp\DSC00075.JPG

A Kőbányai Sportszövetség a „A Honvédelmi Sportszövetséghez aktív kötődést kialakító komplex hétvégi programok támogatására” elnevezésű felhívására két hétvégén - három különböző programot szervez: lásd a programokat ==>

27. alkalommal rendezte meg
ATLÉTIKA PÁLYAVERSENYÉT a FORTUNA SE
2018. augusztus 11-én az IKARUSZ Sporttelepen, ahol 101 senior induló 168 versenyszámban nevezett.

A verseny felejthetetlen pillanatait Máthé István sporttársunk örökítette meg:

A verseny részletes eredményei itt olvashatóak ==>

Fortuna SE senior sporttábora Debrecenben

Képes beszámoló==>

Állatkerti pillanatképek ==>

adidas Streetball Fesztivál újra a kőbányai Sportligetben 2018. május

Képes beszámoló ==>

Kőbányai Sportszövetség közgyűlése

A Kőbányai Sportegyesületek és Sportszervezetek Szövetsége 2018. március 22. 15.00 órára hívta össze a TÜKER M.-SC nagytermébe a tárgyévi közgyűlését. Az eseményen az 54 sportegyesületből 49 tagszervezet képviseltette magát. Napirendi pontoknak megfelelően a beszámolók kiegészítését követően azok elfogadása egyhangú- igen- szavazatokkal történt. A közgyűlés közösségi hangulatát, együttműködését és összetartó erejét példaértékűnek tartotta a meghívott vendégként jelenlevő Sportegyesületek Országos Szövetségének ügyvezető igazgatója.

a közgyűlésről tovább képekben ==>

Kőbányai Aranykéz tekecsapat sikertörténete képekkel és eredményekkel ==>

Képes beszámoló a Magyarok Madara Ijász Egyesület életéről ==>

Kőbányai Természetbarát Szakbizottság 2018. évi eseménynaptára

Kőbányai diáktúra programok.

TUTI SE 2018. májusi kerékpáros túrafelhívása

JELENTKEZÉS A TÚRÁRA == >

A Turista és Természetjáró Információs Egyesület (TUTI)

Alapismereti és térképolvasási oktatást tart 2018-ban, 4 alkalommal, 4 különböző témában

RÉSZLETEK == >

A FORTUNA Senior Szabadidő Egyesület szeretettel meghívta valamennyi sporttársát, PÓTSZILVESZTERI BULI keretei között megrendezésre kerülő ÉVZÁRÓ ünnepségére 2018. január 10.-én 16.00 órától 22.00 óráig.

TOVÁBB A PROGRAMRA == >

TOVÁBB A TOMBOLASORSOLÁSRA == >

2017. október 24-28. között az Igali Gyógyfürdő szomszédságában elhelyezkedő BVSZTRK üdülőjében 71 fővel került megrendezésre az öt napos, közösségformáló, edzésekkel, versenyekkel és előadásokkal tarkított Senior Sporttábor

Bővebben: == >

Leírás: C:\Users\ICA\AppData\Local\Temp\kupa.pngA III. Tüker M. SC Kupa teke egyéni és csapatbajnokságra 2017. 08.11-13. között került megrendezésre Kőbányán, a Somfa utcai tekecsarnokban.
Kőbányai Sportszövetség Teke Szakbizottság amatőr teke versenyzői két csapattal neveztek az eseményre és a háromnapos verseny utolsó versenynapján került sor megmérettetésükre.

141 csapat küzdött a kupákért és az érmekért. A Kőbányai Sportszövetség "A" csapata az amatőr férfi csapatok között az előkelő ezüstérmet nyerte el 2041 fával, mindössze hét fával lemaradva a győztes csapattól, akik 2048 fával diadalmaskodtak.
Még izgalmasabb és szorosabb verseny csak a hölgyek között volt, ahol Sonkoly Ildikó csapattagunk az amatőr női egyéniben 3 fával maradt el a győztestől, így női egyéniben is ezüstéremmel büszkélkedhetünk. A győztes 531 fát ütött.

III. Tüker Kupa végeredményei 2017(3) ==>

A 26. Senior Atlétika pályaversenyét rendezte meg a FORTUNA SE 2017. augusztus 5-én, az IKARUSZ Sporttelepen 65 férfi és 26 női versenyző részvételével.

A rendezvényről készült cikk ==>

2017. május 27-én rendezett Streetball-on 150 sportoló képviselte a Kőbányai Sportszövetség tagszervezeteit a színpadon és a center pályán.

A rendezvényen készült képek ==>

A „Szép korúak” Senior Edzőtáborát 2017. április 24-28. között a Ceglédi Gyógyfürdő szomszédságában elhelyezkedő Diák-tábor területén rendezte meg a Fortuna Senior Szabadidő Sportegyesület.

A táborba 46 fő -52 év és 85 éves kor közötti- kőbányai nyugdíjas jelentkezett, 70%-ban az egyesület gerinctorna foglalkozásainak résztvevői és azok családtagjai közül.

Programok sokoldalúan és körültekintően lettek kidolgozva, hogy a különböző mozgásigényű és fizikai állapotúak között mindenki megtalálhassa a biztonsággal végezhető sportfoglalkozást.

"Szép korúak” Senior Edzőtáboráról bővebben ==>

2017. március 27-én 17.00 órától került sor a Kőbányai Sportszövetség vezető tisztségviselőinek választására az Ihász utcai székhelyükön megtartott közgyűlésen. A megválasztottak megbízása Alapszabály szerint ismét négy évre szól.

Közgyűlésről bővebben ==>

A Kőbányai Sportszövetség megalakulásának 20. évfordulója alkalmából Jubileumi Ünnepségre hívta meg 2016. december 12-én 15.30 órára tagegyesületeinek vezetőit. A Tüker SC Bp., X., Zágrábi úti Teke Csarnokában került sor 60 fővel egy „Egyéni Teke Versenyre”, ezt követően – ugyanitt- ünnepélyes keretek között köszöntőkkel és vacsorával folytatódott a jubileumi délután.

Jubileumi évzáró bővebben ==>

Különös karácsonyi ajándékkal készül a Kőbányai Sportszövetség és a Tutta Forza zenekar:

További információ ==>

Kőbányai Sportszövetség 2016. szeptember 30. péntek 14.40 órától rendezte meg  a XX. Kőbányai Óvodás Sportnapok rendezvényso-rozatának nyitóeseményét az őszi ovis-foci sportnapot. A Kőbányai Ifjúsági Sportegyesület edzői és labdarúgói közreműködésével a Gyakorló utcai sporttelepen 21 csapat, 192 fő kőbányai nagy csoportos óvodása mérte össze tudását.

Az évforduló tiszteletére vendégóvodákat is meghívtunk Kőbányáról. A 18 önkormányzati fenntartású óvoda mellett a Richter óvoda és a Gyermekkor Alapítvány „Tündérkert” és „Idesüss” óvoda csapatai is beneveztek a sportnapra.

A nyitóeseményt Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere nyitotta meg, majd Révész Máriusz Kormánybiztos idézte fel, mint a rendez-vénysorozat egyik szülőatyja a húsz évvel ezelőtti eseményeket. A közös bemelegítés után, 5 pályán megkezdődtek a körmérkőzések, záporoztak a gólok...

Óvó nénik a szurkolásban a gyerekek a futástól kellemesen elfárad-va várták sportszerűen végig az eredményhirdetés kellemes pillana-tait. A rendezvénysorozat januárban a „Játékos sportvetélkedővel folytatódik, addig a gyerekek az óvodában készülnek fel a fordulóra.

A 2016. szeptember 30-i óvodás foci képekben ==>

Kőbányai Senior Tízkarikás Játékok 2016.
Versenykiírás

A verseny rendezője:  Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat

A verseny időpontja:   2016. október 12.   9.00 óra
                                      A Kocsis Sándor Sportközpont területére a belépés 8.15-től lehetséges.

Bővebben ==>

25. országos Fortuna Atlétikai Pályaverseny 2016. augusztus 6-án került megrendezésre a XVI. kerületi IKARUSZ pályán.
A versenyen  59 férfi és 28 női versenyző indult. A legidősebb férfi  Kovács István 89 éves Gyulai versenyző volt.
A versenyt a kőbányai Fortuna Senior Szabadidő SE rendezte a Kőbányai Sportszövetséggel együttműködve, a Kőbányai Önkormányzat és a Nemzeti Együttműködési Alap pénzügyi támogatásával.
Igrényi Ferenc emlékverseny néven került sor a férfi súlylökésre.

Bővebben ===>

A Fortuna Senior Szabadidő Sportegyesülete szeretettel vár minden atletizálni vágyó sportolót felső korhatár nélkül a 2016. 08.06-án megrendezésre kerülő 25. Jubileumi Atlétika Pályaversenyére!

Részleteket lásd a versenykiírásban ==>

2016. május 18-án ünnepélyes díjátadó ünnepséggel ért véget a XIX. Kőbányai Óvodás Sportnapok rendezvénysorozata.

Az ünepségen Kovács Róbert polgármester, Radványi Gábor alpolgármester és dr. Mátrai Gábor képviselő urak adták át a 18 kőbányai óvoda ovis képviselőinek a serlegeket.

Íme a végeredmény..

2016. 05. 21 Kőbányai adidas Streetball Fesztival nyitórendezvénye képekben, a színpadi programot a Kőbányai Sportszövetség tagegyesületeinek mintegy 260 sportolója szolgáltatta. ==>

A 2016. május 6-i óvodás foci képekben ==>

A 2016. április 29-i óvodás atlétikai sportverseny képekben ==>

A Kőbányai Sportszövetség közgyűlésén készült képek ==>

2016. április 2 Óvodai dolgozók sportnapjának hangulata képekben ==>

2016 február 26. koriverseny képekben ==>

2016. január 30. - Játékos sportvetélkedő hangulata képekben ==>

2016. január 30. - Játékos sportvetélkedő végeredménye ==>

Beharangozó a 19. ovis rendezvénysorozatról ==>

A Kőbányai Óvodás Sportnapok rendezvénysorozata 2016. január 30-án 10.00 órától a Kőbányai Szent László Gimnáziumban folytatódik a 19. Játékos sportvetélkedő sportnappal.

.................

2015. évben ismét veretlen, azaz 2010 óta folyamatosan nyeri a Teke csapatbajnokságot a Kőbányai Aranykéz csapata. Gratulálunk!!!

A Kőbányai Torna Club ismét megrendezi a Kőbányai BringaPark Kupa Cyclo-Cross versenyeket, melyek közül a januári futam a Magyar Bajnokság lesz.

Bővebben ---->

Fürdőtúra programok a Kőbányai Sportszövetség szervezésében:

2015. augusztus óta havonta egynapos autóbuszos túrák keretében, alkalmanként 50 fő senior korú résztvevővel kezdtük meg programsorozatunkat ...

A Kőbányai Sportszövetség Elnöksége - Alapszabály módosítása tárgyában - rendkívüli közgyűlést hívott össze. A rendkívüli közgyűlés időpontja: 2015. november 09. hétfő, 18.00 óra volt.

További részletek .....

Kihelyezett Jogi Fórumot szervezett a Kőbányai Sportszövetség

2012. évtől elkezdődtek a civil szervezeteknél, így sportegyesületeknél is az alapszabály módosítások.
A civil törvény és az új PTK szerint kötelező valamennyi egyesületnek módosítani, az alapszabályát. A módosítás benyújtásának végső határideje 2016. március 15.
Ezt követően ennek hiányában nem tudnak tovább működni az egyesületek, mivel hiányozni fog a működésük törvényi alapja.

Azon sportegyesületek részére, amelyek még nem foglalkoztak az alapszabályuk módosításával egy jogi előadás keretében nyújtottunk segítséget 2015. november 9.-én hétfőn 16.30 órától.

Részleteket lásd a meghívóban...

Kezdetét vette a XIX. Kőbányai Óvodás Sportnapok rendezvénysorozata, 2015. október 2-án gyönyörű napsütése délutánon mérték össze tudásukat a Gyakorló utcai KISE Sporttelep labdarúgópályáján a kerület legifjabb nagycsoportos óvodásai. A tizennyolc kőbányai óvodából fiúk és kislányok vegyesen 149 fővel érkeztek az őszi ovis-foci sportnapra.

A Fortuna SE megalakulása óta, minden évben megrendezi a FORTUNA ATLÉTIKA PÁLYAVERSENY, amelyre 2015. évben 24. alkalommal került sor

A Szabó Kuksi Motoros Klub 2015. évi versenyévadban is az élmezőnyben szerepelt ....

A 2015. évi óvódás sport versenyekről szóló cikkek felsorolása linkekkel

Fotók a 2015. évi óvódás úszóversenyről

Fotók a 2015. február 20-i ovis koriversenyről

Fotók fénykép a 2015. évi tavaszi óvódás fociról

Fotók a 2015. évi óvódás atlétikai, háromtusa versenyekről

Fotók a 2015. évi őszi óvódás fociról

Fotók a 2015. évi játékos óvódás sportvetélkedőről

Fotók a 2015. évi óvónői sportnapról

Fotók a 2015. évi óvónői záróértekezletről

Fotók a 2015. évi óvódás sportversenyek eredményhírdetéséről

2011. óta verhetetlen a  "Kőbányai Aranykéz"  amatőr tekecsapata!

Bővebben==>

X. JUBILEUMI NEMZEKÖZI RITMIKUS GIMNASZTIKA Hírdetménye

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a VERSENYÜNKRE A GRACIA FAIR KUPÁRA amelyet 2015 Február 13-15.-én tartunk a Pestszentimrei Sortkastélyban

cím:1188 Budapest, Kisfaludy utca 33/c..

Résztvevő országok: Ausztrália, Azerbajdzsán, Bosznia-Hercegovina, Belgium, Fehéroroszország, Kanada, Horvátország, Ciprus, Csehország, Észtország, Finnország, Németország, Izrael, Kazahsztán, Hollandia, Lengyelország, Svédország, Szlovákia, Slovénia, Oroszország, Ukrajna, Szerbia, Wales, Magyarország

A FIG versenyen részt vesz a Magyar Felnőtt és Junior együttes kéziszer válogatott, mely utóbbi másik nyolc nemzeti válogatottal veszi fel a versenyt, valamint a sokszoros magyar bajnok és a nemzetközi porondon is elismert Vass Dóra.

A szombati FIG versenyen, a csapatok mellett, mintegy 40 egyéni junior és 40 egyéni felnőtt versenyzőt láthatnak az érdeklődők, vasárnap pedig kategóriánként és szerenként, a legjobb nyolc tornász mutatja be gyakorlatait.

A FIG versenyen szerepelnek majd a Grácia válogatott sportolói is. Felnőtt egyéniben Kiss Boglárka, a Felnőtt Együttes Kéziszer válogatottban Ludányi Laura és a Junior Együttes Kéziszer Válogatottban pedig Mercz Flóra.

A rendezvény díszvendége az egykori sztár tornász, a közönség kedvenc ukrán Alina Maksymenko, aki vasárnap este egy gála számmal is kedveskedik majd a nézőknek.

2015. január 31-én megrendezett játékos óvodás sportnapon készült néhány videó felvétel:

ovódások bevonulása =>

bemelegítés =>

díjátadó 1 => ...................................díjátadó 2 => ...................................díjátadó 3 =>

díjátadó 4 => ...................................díjátadó 5 => ...................................díjátadó 6 =>

díjátadó 7 => ...................................díjátadó 8 => ...................................díjátadó 9 =>

díjátadó 10 => ...................................díjátadó 11 => ...................................díjátadó 12 =>

díjátadó 13 => ...................................díjátadó 14 => ...................................díjátadó 15 =>

díjátadó 16 => ...................................díjátadó 17 => ...................................díjátadó 18 =>

2015. január 31-én megrendezett játékos óvodás sportnapon, diákok által, diktafonnal készített interjúk:

1. interjú ==>

2. interjú ==>

2015. január 31-én megrendezett játékos óvodás sportnapon a Biofit SE versenyzőinek bemutatója:

1. bemutató =>

2. bemutató =>

A XVIII. Kőbányai Óvodás Sportnapok
Játékos Sportvetélkedő versenyének eredményei
2015. január. 31.

Az elődöntőket követően kis-, közép és nagydöntőben mérték össze ügyességüket, gyorsaságukat a nagycsoportos óvodások, a helyezések bizony sokszor csak másodpercek töredékén múlottak.  Érdemes összehasonlítani az időeredményeket!

Az aranyérmet a nagydöntőbe jutott csapatok nyerték:

1. Gyöngyike Óvoda                      3.58
  2. Mászóka Óvoda                         4.09
  3. Hárslevelű Óvoda                      4.35
  4. Mocorgó Óvoda                         4.44
  5. Kiskakas Óvoda                         4.47
  6. Csupa Csoda Óvoda                  4.53

Az ezüstérmet a középdöntősök vehették át:

1. Kékvirág Óvoda                        4.28
  2. Gyermekek Háza Óvoda           4.30
  3. Gézengúz Óvoda                       4.35
  4. Kincskereső Óvoda                    4.44
  5. Csodapók Óvoda                       4.47
  6. Rece-fice Óvoda                        4.53

A bronzérmeket a kisdöntős csapatok vihették haza:

1. Aprók Háza Óvoda                    4.37
  2. Gesztenye Óvoda                      4.41
  3. Bóbita Óvoda                            4.50
  4. Gépmadár Óvoda                      5.05

Motorosok díjkiosztója:

Január 11.én a Gastland étteremben lett megtartva a motorosok Bajnoki és kupasorozatok 2014évi Díjkiosztója.

A Classic 1es kategóriában a Bajnok Szabó Gábor 250ccm Yamaha motorral Szabó Kuksi S.e.versenyzője.

a harmadik helyezést Szántai Szabó Péter érte el, Szabó Kuksi S.E.

a negyedik helyen Halmy Mátyás végzett Szabó Kuksi S.E.

A Magyar Motorkerékpár iskola álltal kiírt országos és Nemzetközi kupasorozat eredményei:

Az első helyet Szabó Gábor versenyzőnk negyedszer szerezte meg.

Második helyen Halmy Mátyás versenyzőnk végzett.

A negyedik helyezést Szántai Szabó Péter érte el.
    Két utánpótlás korú versenyzőnk is indult a felnőttek között, Ketesdy Levente és Molnár István ők a 6-7.helyezést érték el.

....................

„Év utánpótlás versenyzője”, az „Év fitness versenyzője” és az „Év utánpótlás edzője” címek 2014. évben a BIOFIT Sportegyesületben találtak gazdára!

A fotón Koós Katalin, a klub elnöke, aki már 3. alkalommal kapta meg az év edzője elismerést.

Email címe: katalinks6@gmail.com

Néhány kép a versenyzőkről:

BŐVEBBEN -->

2014. évi ovis kori sportnap képekben ==>

Szabó Kuksi Motoros Klub versenyei 2014. évben:

A Klub sikeres évet tud maga mögött. Versenyzői számos versenyen vettek részt, ahol jelentős sikereket értek el. Többen dobogós helyezést szereztek.

.

BŐVEBBEN -->